Dijete

Male izmene u ishrani čine čuda za zdravlje

09. Jun 2010.

Da li ste zainteresovani za pet saveta kako da zamenite grickalice nečim jednako ukusnim, a boljim po vaše zdravlje i izgled?

Već je vreme da se prikažete u manje slojevitom izdanju - skunjice i majice su sve tanje i sve više otkrivaju. Ali mnoge od nas još se nisu prebacili na zdraviju hranu kojom bi eliminisale salce na struku i stesale zadnjicu.
Kuvani čips umesto terorisanog
Čips je ukusan i primamljiv, a ujedno takva kalorijska i masna bomba zahvaljujući teroru kojem je prošao kupajući se u ulju i začinima. Zamenite ga svežim povrćem iseckanim na trake ili kuvanim čipsom.
Čaj umesto kafe
većina nas je navikla da se doyira kafom kako bis e razbudila ujutru. Običaj ispijanja čaja još se nije ustalio u ovim krajevima (i dalje je više onih koji ga konzumiraju samo kad su silno bolesni) ali činjenica je da čaj može imati isti razbuđujući efekat, uz manje posledica po zdravlje. Ukoliko izaberete zeleni čaj, tim bolje  jer sadrži antioksidanse koji dodatno čiste organizam. Ne zaboravite, najbolji je onaj u listićima pakovan u kutije (kesice se isuše).
Lešnici umesto hleba
Mnoge vegetarijanske salate sjajnog su ukusa zahvaljujući krutonima kojima ih pospemo. Međutim, bolja varijanta su bademi, lešnici ili orasi. Veoma su ukusni, a i obiluju dobrim masnoćama za razliku od krutona.
Vinom protiv žestine
Žestoka pića goje i izazivaju dehidraciju zbog čega nisu preporučljiva za jake vrućine, bez obzira što su izmešana sa raznim sokovima i sirupima kako bi dobila naziv koktela. Zamenite dotične čašom vina. Bolje je za srce i krvotok, mnogo manje goji a, ukoliko ne preterujete, neće biti ni glavobolje sledećeg dana.
Jogurt umesto sladoleda
Ako vam je baš došlo da pojedete nešto slatko posle obroka, umesto za sladoledom posegnite za voćnim jogurtom.


Kommentar: 0 Pogledajte komentare | Pošalji komentar

arhiva

Strane: 1 2 3 4 5 6 7 8

Prikazano 1-5 od 38 tekstova | Sledeća »

Izdvajamo


Boje krvi i vina
Dalje

Devica Analitičan zemljani znak podnosi brigu kao prirodno stanje. Privlačni i delikatni ljudi vole postojanost i unapred potvrđene stvari, pa često žele da pozavršavaju sve drugo pre nego što se smire u ljubavi. Često kritikuju, pa dobro razmislite da li će vam to prijati kada budete živeli ... Dalje