Fitnes

Leto i vežbanje - 10 razloga "za"

16. Maj 2008.

Izvor:e-topshop.tv

Ukoliko vežbate rano ujutro ili kasno uveče (kada nije pretoplo), pijete dosta vode, prilikom aktivnosti napolju koristite kremu sa zaštitnim faktorom protiv sunčevog zračenja poštovali ste najosnovnije principe sigurnog i bezbednog života tokom leta. Uprkos viskoim temperaturama i opštem lenstvovanju i opuštanju - leto nije sezona idealna samo za rekreaciju, već nam pruža i mnoge druge mogućnosti, kao i dodatnu motivaciju za postizanje lepog izgleda.

10 osnovnih prednosti letnje sezone za rad na postizanju boljeg izgleda i kondicije su:
1. Možete vežbati napolju i boraviti na čistom vazduhu - dakle, nema potrebe za zagušljivim salama, teretanom i ostalim vidovima rekreacije u zatvorenom.
2. Uska i kratka odeća koja se leti nosi – dodatno nas motiviše da radimo na svom fizičkom izgledu.
3. Možete obući šorc i majicu bez rukava i osećati se prijatno dok vežbate - Neće vam biti pretoplo, a vaši pokreti će biti slobodniji.
4. Zdrava ishrana – pijace su prepune svežeg voća i povrća, tako da mnogo lakše i jeftinije možete ispoštovati sve principe zdrave ishrane i tako skinuti još koji kilogram.
5. Vožnja bicikla – konačno je toplo vreme i možete biciklom na posao ili u prirodu. U svakom slučaju – vožnja na dva točka predstavlja još jedan sjajan vid rekreacije za celo telo.
6. Vežbanje = druženje = zabava – odigrajte badmington sa decom ili porodično podjite na piknik i dobru partiju frizbija ili loptanja. Sve to pozitivno utiče na poboljšanje kondicije, a pri tom se družite i zabavljate.
7. More/Jezero/Bazen – birajte po sopstvenom nahodjenju – loptanje u plićaku, plivanje, pedalina, veslanje, ronjenje ... sve to će zategnuti vaše mišiće i učiniti da se osećate bolje. Stručnjaci za fitnes kažu da i sama šetnja po pesku zateže mišiće nogu i zadnjice.
8. Leto na planini – duga šetnja ili planinarenje iz dana u dan doprineće da sa odmora dođete zdraviji, a sigurno i izuzetno lepo preplanuli.
9. Sunčanje (naravno – umereno!) - Kako god da izgledate, kada se malo osunčate vaša koža će biti čistija, a kada uz to i pocrnite telo će vam izgledati mnogo lepše, čak i ako niste građeni kao foto-model. Ne zaboravite kremu sa zaštitnim faktorom!
10. Prolećno letnji radovi – sezona je spremanja i sređivanja stanova i kuća - što uvek podrazumeva i određeni fizički napor. Bilo da raspremate ormane i letnje stvari dižete gore, a zimske spuštate dole ili da sređujete baštu – sigurno ćete utrošiti još koju kaloriju više.
Dakle – iako ide sezona odmora, nemojte se ulenjiti. Budite što više napolju i uživajte u svim blagodetima koje leto nosi! Družite se sa prijateljima i porodicom, rekreirajte se i priuštite sebi aktivan odmor. Poboljšaćete svoje zdravlje, kondiciju i izgled i zadovoljniji dočekati novu jesen i zimu.


Kommentar: 0 Pogledajte komentare | Pošalji komentar

arhiva

Strane: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Prikazano 1-5 od 53 tekstova | Sledeća »

Izdvajamo


Boje krvi i vina
Dalje

Devica Analitičan zemljani znak podnosi brigu kao prirodno stanje. Privlačni i delikatni ljudi vole postojanost i unapred potvrđene stvari, pa često žele da pozavršavaju sve drugo pre nego što se smire u ljubavi. Često kritikuju, pa dobro razmislite da li će vam to prijati kada budete živeli ... Dalje