Fitnes

Letnji fitness za zaposlene žene

20. Maj 2008.

Leto samo što nije, nekako se lakše diše na toplijim temperaturama osim kada - pomislite na trenutak kada bi trebalo da se svučete u bikini. ne brinite, još ima nade i vremena da sa četiri lake vežbice sredite svoje telo.

Ove proverene vežbice mogu vam dati brze rezultate za samo 10 minuta ukoliko budete uporni i radite ih nekoliko nedelja svakog drugog dana. Ukoliko ste zaista motivisani, radite ih svakog dana, niko vam ne brani, naravno. Ne zaboravite da tu i tamo ubacite malo kardio vežbi (trčanje, vožnja bicikla recimo). Koristite svaki momenat za akciju kada provodite vreme sa porodicom, klincima ili prijateljima u prirodi - svaka izgubljena kalorija se računa!

Vežba 1

Za ovu vežbu oslonite se na podlaktice sa laktovima u direktnoj liniji ispod ramena i kolena. Pazite da vam lopatice ramena budu povučena prema kukovima (dalje od ušiju) - to će umanjiti pritisak na ramenima. Istegnite kukove i ispravite kičmu, uvucite stomak (ovim držite torzo u pravoj liniji). Oslonite se na desno koleno, Udahnite, pa izdahnite i u isto vreme ispružite levu nogu i držite je u ravni sa kukovima, pa istežite prste pa petu. Blago povijte nogu, spustite je na pod.
Ponavljanje: 20 puta pa promenite nogu.
Šta vežba: guzu, trbušnjake, butine i lepeze.

Vežba 2
Lezite na leđa, stavite ruke pored tela. Podignite kukove sa poda u most. Koleno bi trebalo da bude povijeno tako da peta bude u ravni sa sedalnom kosti, a leva noga bi trebalo da bude ispružena. Dok udišete, spuštajte levu nogu prema podu. Držite kukove mirnim i održavajte poziciju mosta dok to radite. Izdahnite i podignite nogu u početni položaj.
Ponavljanje: 20 ponavljanja, a zatim spustite nogu, spustite zadnjicu, kratak odmor, pa ponovite isto sa drugom nogom.
Šta vežba: guzu, butine, trbušnjake

Strane: 1 2


Kommentar: 0 Pogledajte komentare | Pošalji komentar

arhiva

Strane: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Prikazano 1-5 od 53 tekstova | Sledeća »

Izdvajamo


Boje krvi i vina
Dalje

Devica Analitičan zemljani znak podnosi brigu kao prirodno stanje. Privlačni i delikatni ljudi vole postojanost i unapred potvrđene stvari, pa često žele da pozavršavaju sve drugo pre nego što se smire u ljubavi. Često kritikuju, pa dobro razmislite da li će vam to prijati kada budete živeli ... Dalje