Frizura

Češalj za zdravlje kose

17. Jun 2010.

Napisala i opremila: Snežana Moldovan

Ukoliko odavno niste kupili novi češalj ili četku za feniranje, a kosa vam se naelektriše pošto ste nekoliko puta prošli kroz nju, vreme je da obnovite pribor za njegu. Frizer Igor Đurđević savetuje kakav češalj bi trebalo da odaberete u skladu sa tipom kose.

- Najvažniji kriterijum za određivanje adekvatne četke i češlja jeste način na koji oni deluju na kosu - kaže frizer Igor Đurđević. - S obzirom na to da češljevi i četke nisu skupi, pokušajte da na svakih godinu dana kupite nov pribor za negu. Investicija će vam se višestruko isplatiti, jer ćete moći da uštedite na preparatima za obnovu vlasi, a kosa će vam uvek biti lepa, zdrava i negovana.
Naš sagovornik razrešava i dileme o izboru odgovarajućeg pribora za negu kose:
- Ukoliko imate kovrdžavu gustu kosu, opredelite se za češalj širokih zubaca, odnosno za četku čvrstih iglica napravljenih od sintetičkih vlakana. Tako ćete uspeti da tretirate nepristupačna mesta. Za njegu tanke i meke kose odlično će poslužiti češalj gusto postavljenih zubaca, odnosno četka sa pojedinačnim zupcima, i to od vlakana prirodnog porekla. Najbolji izbor za svaki tip kose jeste češalj od meke plastike, jer ne izaziva lomljenje i pucanje vlasi.
Frizer navodi i kakve češljeve i četke bi trebalo izbegavati:
- Bez obzira na tip kose, niko ne bi trebalo da koristi drvene i metalne češljeve, jer abrazivno deluju na spoljašnji omotač vlasi, pa ona brže puca i počinje da se lista. Isto pravilo važi i za okrugle četke sa metalnim zupcima koje, iako savršeno feniraju kosu jer su odlični provodnici toplote, mogu jako da je oštete. Zbog toga bi ih trebalo koristiti samo u završnoj fazi feniranja.


Kommentar: 0 Pogledajte komentare | Pošalji komentar

arhiva

Strane: 1 2 3 4 5 6 7 8

Prikazano 1-5 od 38 tekstova | Sledeća »


Boje krvi i vina
Dalje

Devica Analitičan zemljani znak podnosi brigu kao prirodno stanje. Privlačni i delikatni ljudi vole postojanost i unapred potvrđene stvari, pa često žele da pozavršavaju sve drugo pre nego što se smire u ljubavi. Često kritikuju, pa dobro razmislite da li će vam to prijati kada budete živeli ... Dalje