Ljubimci

Deca uče kako da se ponašaju prema životinjama

28. April 2010.

Uprava grada Beča donela je paket mera za zaštitu životinja u 2010. godini - jedna od njih je da deca u obdaništu i školi putem radionica i seminara uče kako da se ponašaju prema životinjama u skladu sa njihovim potrebama.

„Najviše grešaka se dešava zato što mnogi nisu upoznati sa potrebama koje ima njihov kućni ljubimac ili neka druga životinja,“ smatra Sandra Frauenberger, članica gradskog veća, zadužena između ostalog i za zaštitu životinja. Iz tog razloga se, prema njenim rečima, sa adekvatnim informisanjem dece o zaštiti životinja treba početi još dok su deca mala. Što više vlasnici kućnih ljubimaca znali o potrebama svojih ljubimaca, to će suživot biti bolji. Težište ove kampanje je pre svega na psima, mačkama, malim kućnim životinjama poput morskog praseta, kunića i hrčka, ali i divljim životinjama. Mnoge od akcija iz ovog paketa mera sprovodiće se u saradnji sa bečkim Zoološkim vrtom Šenbrun. 
Ove godine se u Beču po prvi put dodeljuje i nagrada za zaštitu životinja pod imenom „TISA“, koja je namenjena osobama koje se brinu o bolesnim i ostavljenim životinjama.
Nadamo se da će neka ovakva inicijativa vlasti zaživeti i u Srbiji...


Kommentar: 0 Pogledajte komentare | Pošalji komentar

arhiva

Strane: 1 2 3 4

Prikazano 1-5 od 18 tekstova | Sledeća »

Izdvajamo

Devica Analitičan zemljani znak podnosi brigu kao prirodno stanje. Privlačni i delikatni ljudi vole postojanost i unapred potvrđene stvari, pa često žele da pozavršavaju sve drugo pre nego što se smire u ljubavi. Često kritikuju, pa dobro razmislite da li će vam to prijati kada budete živeli ... DaljeBoje krvi i vina
Dalje