Muzika

Los Lobos u Domu sindikata

11. Maj 2010.

Na kraju svoje ovogodišnje evropske turneje Los Lobos stižu u Beograd. Koncert će se održati u Domu sindikata u subotu, 15. maja u 20.30 sati. Kao specijalni gost nastupiće beogradski sastav Desperate Slim & Newcasters. Ulaznice po ceni od 1.800, 2.000 i 2.200 nalaze se u pretprodaji na blagajni Doma sindikata.

Ima mnogo grupa koje je teško žanrovski odrediti i definisati a među njima je samo nekoliko koje su tako nepredvidive i, istovremeno, uspešne kao Los Lobos. Za 35 godina postojanja prodali su više miliona ploča, osvojili čak tri Grammyja i delili bine sa mnogim zvezdama rocka među kojima su i Bob Dylan, Clash i U2. Njihov album How Will The Wolf Survive iz 1984. godine ušao je u izbor 500 najboljih albuma svih vremena magazina Rolling Stone.
David Hidalgo, Cesar Rosas, Louie Perez i Conrad Lozano počeli su svoju karijeru 1973. godine u istočnom Los Angelesu. Već početkom 80-ih pridružio im se Steve Berlin i, kao jedna od najpostojanijih postava u rocku, na okupu su i danas. 1987. postigli su ogroman komercijalni uspeh obradom velikog r&r hita La Bamba za istoimeni film-biografiju Ritchieja Valensa . Singl sa ovom numerom stigao je na prvo mesto Billboardove liste. Sledeći album bio je zbirka meksičkih folk pesama La  Pistola Y El Corazon, a zatim je 1992. usledilo od kritike najviše hvaljeno remek-delo Kiko, ploča eterične, fine atmosfere, daleko od sirovog zvuka koji je dominirao njihovim prethodnim ostvarenjima. Od tada Los Lobos održavaju visok nivo svoje karijere, objavili su još 6 studijskih albuma, koncertni CD i DVD, uradili soundtrack za filmski hit Desperado, više puta obišli svet na turnejama, učestvovali na čuvenom Claptonovom Crossroads festivalu. Krajem prošle godine izašao im je CD Los Lobos Goes Disney sa 13 naslovnih numera klasičnih pesama iz Disneyjevih filmova.


Kommentar: 0 Pogledajte komentare | Pošalji komentar

arhiva

Strane: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Prikazano 1-5 od 322 tekstova | Sledeća »

Izdvajamo


Boje krvi i vina
Dalje

Devica Analitičan zemljani znak podnosi brigu kao prirodno stanje. Privlačni i delikatni ljudi vole postojanost i unapred potvrđene stvari, pa često žele da pozavršavaju sve drugo pre nego što se smire u ljubavi. Često kritikuju, pa dobro razmislite da li će vam to prijati kada budete živeli ... Dalje