Posao

Garderoba u kapsuli

21. Februar 2011.

Tekst: Aleksandra Stevanović

Ekskluzivni intervju sa Suzi Fo, ženom koja je izmislila i patentirala koncept garderobe u kapsuli (da, na zapadu se može patentirati svašta). Evo šta ona kaže kako se obući za poslovni uspeh i u zemlji i u inostranstvu.

 

 

 

1.    Obucite se za svoj sledeći posao
Uvek se oblačite za posao koji je za jednu stepenicu iznad vašeg trenutnog posla. Način na koji se se oblačimo ima duboki uticaj na samopouzdanje i ostavlja utisak na one koji odlučuju o našoj budućnosti. Znanje da izgledate udobno u određenoj ulozi će vam pomoći da sa samopouzdanjem izrastete do vašeg sledećeg posla i da pošalje vašim šefovima pravu poruku.

2.    Bez logoa
Nošenje očiglednih brendova ili logoa pokazuje da ste nesigurni u svoje izbore i može biti nepotrebno skupo. Potrudite se da plaćate za kvalitetan materijal i moderan kroj koji će vam pristajati.

3.    Manje je više
Iskoristite moj pristup garderobe u kapsuli kako biste dobili najbolje od svog budžeta. Kupujte manje komada kvalitetnije odeće koju ćete nositi češće i tako iznostiti za sve pare. Dobro konstruisana garderoba u kapsuli će vam dati beskonačne kombinacije, sjajnu bazu uz koju ćete moći da dodate bilo koji detalj kako biste promenili izgled. Takođe ćete se lako spakovati za poslovno putovanje, i imaćete stil pun samopouzdanja koji je konstantan.

4.    Blejzeri su obavezni
Blejzer je osnova garderobe svake poslovne žene. Istraživanja pokazuju da se žene ozbiljnije shvataju ako nose blejzer na poslu. Džemperi i kardigani su takođe dobri, ali u kada ste u njima, možete biti zamoljeni da skuvate kafu. Na sastancima obavezno nosite blejzere. Jedini izuzetak jeste haljina sa dugim rukavima. Ne zaboravite da blejzer mora da stoji savršeno i da možete da ga zakopčate. Ako ste širi u donjem delu, kupite odelo te veličine i dajte da vam blejzer prilagodi figuri.

5.    Putujte sa malo prtljaga

Kada se pakujete, spakujte garderobu u mini-kapsuli u prtljagu koji unosite u kabinu. Izaberite kominaciju koja može da se nosi zajedno, a može i da se odvoji. Odelo koje može da ide i sa pantalonama i sa suknjom za sledeći dan je odlićan izbor. Držite se jedne do dve boje kako biste mogli da ih ukombinujete sa samo jednim parom cipela. Takođe ponesite svečanu bluzu i nakit za veče. Majice mogu da posluže umesto košulje i odlične su kada se urolaju i popune mesto u prtljagu. Za neseser sa kozmetikom, spakujte mini-uzorke i dekantujte velika pakovanja u bočice od 100 ml.

6.    Nemojte se izgužvati
Pucketavi najlon sa mehurićima je odličan kada se stavi između odeće. Stavite pantalone na krevet, stavite najlon na njih i onda ih presavijte. Isto se može uraditi sa blejzerom, a takože se i rukavi mogu popuniti ovim najlonom. Bez obzira koliko ste vični u pakovanju, morate računati da će se nešto barem malo izgužvati. Ako nemate peglu u hotelskoj sobi, izvucite odelo iz prtljaga i okačite ga u kupatilo dok se tuširate. Ono će se napariti i spraviti, i nakon toga ga možete prosušiti fenom koji nikako ne sme da bude blizu odela.

7.    Potrudite se da vam cipela paše
Razišljajte i o komforu, a ne samo o šiku kad kupujete cipele. Loš položaj tela i kičme i ljuljanje na previsokim štiklama ne odaju utisak kredibiliteta. Kupite cipele sa punom petom ili sa platformom koje će vam dati na visini, obezbediti komfor, a i dalje ćete izgledati puni samopouzdanja.

8.    Uvek nosite čarape
Kada god nosite suknju, uvek nosite čarape, čak i leti – postoje one od jako tankog najlona. Na kraju krajeva, ni muškarci ne idu bez čarapa.

9.    Nosite prirodnu šminku
Nemojte biti bez šminke, ali upotrebljavajte samo šminku koja ističe vaše prirodne tonove i prirodne crte lica. Puderi sa mineralima daju odličnu pokrivku, a ne izgledaju previše teško. Manje je više, ali ne zaboravite karmin.

10.    Frizura za uspeh
Dobra frizura i nega su jako važni – ne zaboravire nokte. Najbolji aksesoar je dobra frizura, a nokti treba da budu relativno kratki i sa dobrim, ali ne preteranim manikirom. Potrudite se da vas shvataju ozbiljno.

11.    Ne preterujte sa nakitom
Nemojte nositi previše nakita – dobar sat i minđuše su dovoljni. Minđuše ne treba da budu isuviše viseće.

12.    Nikad nećete dobiti drugu šansu da ostavite prvi utisak
Kupite odličan kaput ili mantil, u zavisnosti od budžeta, i potrošite koliko god možete na tašnu i cipele.


Kommentar: 0 Pogledajte komentare | Pošalji komentar

arhiva

Strane: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Prikazano 1-5 od 46 tekstova | Sledeća »


Boje krvi i vina
Dalje

Devica Analitičan zemljani znak podnosi brigu kao prirodno stanje. Privlačni i delikatni ljudi vole postojanost i unapred potvrđene stvari, pa često žele da pozavršavaju sve drugo pre nego što se smire u ljubavi. Često kritikuju, pa dobro razmislite da li će vam to prijati kada budete živeli ... Dalje