Putovanja

Pare na sunce

25. Jul 2008.

Jelena Popović (Alo!)

Mnogi od nas su navikli da, kada nema znaka zabranjeno fotografisanje, slikamo šta želimo i koliko god želimo. Međutim, nemojte se iznenaditi ako vam u nekim zemljama, naročito u onima koje su turistički atraktivne, a siromašne, traže novac za slikanje neke atrakcije ili interesantnih ljudi.

Ako želite da se fotografišete sa trbušnim plesačicama u Tunisu ili Egiptu, to zadovoljstvo će vas koštati oko pet evra. Debeljuškaste Kubanke, obučene u narodnu nošnju, takođe će vam uz šarmantan osmeh ponuditi fotografisanje sa njima, za koje se podrazumeva da ćete odvojiti koju paru. Za razliku od ovih zemalja gde se fotografisanje naplaćuje, u većini muslimanskih zemalja muškarci, a naročito žene, izbegavaju slikanje, jer smatraju da im fotografija krade dušu.


Kommentar: 0 Pogledajte komentare | Pošalji komentar

arhiva

Strane: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Prikazano 1-5 od 72 tekstova | Sledeća »

Izdvajamo


Boje krvi i vina
Dalje

Devica Analitičan zemljani znak podnosi brigu kao prirodno stanje. Privlačni i delikatni ljudi vole postojanost i unapred potvrđene stvari, pa često žele da pozavršavaju sve drugo pre nego što se smire u ljubavi. Često kritikuju, pa dobro razmislite da li će vam to prijati kada budete živeli ... Dalje