Sam svoj majstor

Kad frižider klopoće

12. Mart 2010.

Zujanje, klopotanje, trese se i skače, udara kao mašina u centrifugi... da li je vašem frižideru odzvonilo? Može, ne mora da znači. Ali pre no što odlučite da ga otpišete kao staro gvožđe, pokušajte sa nekoliko trikova.

Ukoliko se trese se i klati prilikom uključivanja-isključivanja, pokušajte da mu bolje podesite noge jer je moguće da je podloga neravna. Svaki frižider ima dve noge koje se podešavaju vijkom, obično sa gumenim stopalom koje krije deo koji se može okrenuti ključem. Proverite koliko je ravan libelom. Nemojte podmetati presavijene papire, zaista nije neophodno a i ružno izgleda. Pritom pazite da je hladnjak pravilno podešen da ne visi  na jednu stranu.
 
Ukoliko se frižider čuje, to je zbog mređe sa zadnje strane koja vibrira jer su olabavljene plastične hvataljke koje je drže. Ukoliko ne možete da pronađete nove da ih zamenite, uzmite 4 komada stiropora 5x10 cm, primaknite frižider na 10cm od zida i kockama blokirajte razmak između mreže kondenzatora i zida na 4 mesta, ali ne previše čvrsto - tek toliko da mreža ne vibrira. Čistite redovno mrežu kondenzatora (svaka 3 meseca) uz pomoć praška.

Izbegavajte da ređate staklene tegle i flaše jednu do druge jer to može izazvati prilično buke prilikom uključivanja/isključivanja frižidera

U poslednje vreme popularno je preurediti vrata frižidera. dajte mašti na volju i uz pomoć samolepljivih folija ulepšajte i osvežite svoju kuhinju. Nekoliko primera možete naći u IDEJE U SLIKAMA.


Kommentar: 1 Pogledajte komentare | Pošalji komentar

arhiva

  • Pucketavi kalendar Ovaj kalendar stvoren je od onih ovisnika pucketavih omota koji uz to obraćaju pažnju ...
  • Praktična kanta Gledajući ovo što je njegova dizajnerka Li Jianyne predstavila kao elegnatnu kantu za ...
  • Oživite stari nameštaj Šta da radite sa starim jednoličnim komodama i foteljama? Možete da ih se rešite tako ...
  • Trikovi za lakše pranje veša Sjajna je ideja da, umesto da čupamo kosu svaki put kada ukućani rasprostru prljave ...
  • Virtuelno uređenje stana Prazan, nenamešten stan je kao belo platno koje tek treba da iscrtate detaljima. Kako ne ...

Strane: 1 2 3

Prikazano 1-5 od 14 tekstova | Sledeća »

Izdvajamo


Boje krvi i vina
Dalje

Devica Analitičan zemljani znak podnosi brigu kao prirodno stanje. Privlačni i delikatni ljudi vole postojanost i unapred potvrđene stvari, pa često žele da pozavršavaju sve drugo pre nego što se smire u ljubavi. Često kritikuju, pa dobro razmislite da li će vam to prijati kada budete živeli ... Dalje