Seks

Pametne žene više uživaju

14. Maj 2009.

Novo istraživanje pokazalo je da, iako atraktivan izgled privlači više muškaraca, no zato emocionalna inteligencija ženama odnosi više uživanja u krevetu.

Istraživanje koje je obuhvatilo više od 2.000 blizanki pokazalo je da one sa većom emocionalnom inteligencijom imaju i veći broj orgazama. Inače, emocionalna inteligencija je sposobnost upravljanja i svojim i tuđim osećajima.
Rezultati ovog istraživanja mogli bi biti od koristi psiholozima jer se, prema statistikama, više od 40% žena žali da ne može u potpunosti ili gotovo nikako da uživa u seksu.
Profesor Tim Spektor, vođa istraživanja sa Kings koledža u Londonu ispitao je 2.035 blizanki od 18 do 83 godina starosti o njihovom seksualnom životu. Morale su da ocene svoju sposobnost postizanja orgazma na skali od jedan do sedam, gdje je jedan značilo nikad, a sedam uvek. Takođe su popunjavale upitnik prema kom im je izmerena emocionalna inteligencija. Rezultati su pokazali da su one koje su najbolje poznavale svoje osećaje imale i najviše orgazama, za vreme masturbacije kao i seksualnog odnosa.
Inače, emocionalna inteligencija omogućava ženama lakše maštanje u spavaćoj sobi jer utiče na njihovu sposobnost da komuniciraju sa partnerima o svojim seksualnim očekivanjima i željama.


Kommentar: 0 Pogledajte komentare | Pošalji komentar

arhiva

Strane: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Prikazano 1-5 od 62 tekstova | Sledeća »

Izdvajamo

Devica Analitičan zemljani znak podnosi brigu kao prirodno stanje. Privlačni i delikatni ljudi vole postojanost i unapred potvrđene stvari, pa često žele da pozavršavaju sve drugo pre nego što se smire u ljubavi. Često kritikuju, pa dobro razmislite da li će vam to prijati kada budete živeli ... DaljeBoje krvi i vina
Dalje