Seks

Kako probuditi libido

14. Septembar 2009.

Određena hrana, mirisi i zvuci mogu da deluju kao afrodizijaci i utiču na libido. Hemijski procesi koji se odvijaju u pozadini naše seksualnosti počinju sa hormonima.

Kada su hormoni u ravnoteži, oni šalju seksualni stimulans u deo mozga koji se naziva "centar za zadovoljstvo", odakle stiže signal u karlični region. Krvni sudovi u genitalnim organima se šire i povećavaju se erektivna tkiva i kod žena i kod muškaraca. Krvni sudovi se skupljaju, sprečavajući krv da ističe iz te zone. Rezultat je erekcija i svi drugi fizički znakovi seksualnog uzbuđenja. Istovremeno se oslobađaju neurotransmiteri, koji šalju poruku zadovoljstva kroz telo.
Godine, bolesti, stres ili povrede utiču u sprečavanju tela da proizvodi sopstvene afrodizijake. Kada opadne nivo hormona, opada i libido.
TRIKOVI KOJI USPEVAJU
*  Ništa toliko ne smanjuje želju za seksom kao nedostatak samopouzdanja i nezadovoljstvo sobom. Popravite raspoloženje nalaženjem vremena za relaksaciju ili se bavite nekom aktivnošću koja vas čini zadovoljnim.
*  Prirodni preparati napravljeni od ekstrakta iz lišća drveta ginko bilboe podstiču cirkulaciju krvi i bolju prokrvljenost mozga i polnih organa. Smatra se da pojačava seksualnu želju, uzbuđenje i orgazam.
*  Diskretno osvetlite sobu i pustite stimulišuću muziku. Ova metoda može da učini čuda za povećanje seksualne želje, posebno ako ste pod stresom, zabrinuti ili ljuti.
*  Dovoljno voća i povrća koje sadrži vitamine i antioksidanse sprečiće mnoge hronične bolesti i omogućiti dobru cirkulaciju krvi u polnim organima. Sposobnost za seks opada ako vam je zdravlje loše ili se osećate iscrpljeno.
*  Višak kilograma ne samo da deluje na gubitak samopouzdanja i osećaj seksepilnosti, već utiče i na pojavu oboljenja krvnih sudova, što smanjuje cirkulaciju krvi i u polnim organima.
*  Svakodnevno umereno bavljenje sportskim aktivnostima poboljšava cirkulaciju krvi, a sa druge strane pomaže da se osećate zadovoljnim sobom. A sve što podstiče samopouzdanje, podstiče i libido.
*  Pušenje ima poguban uticaj na krvne sudove, a samim tim i na cirkulaciju krvi.
*  Ne postoje čarobni ljubavni napici, nauka nije objasnila kako raznorazni biljni ekstrakti, vitamini i minerali i hemijske supstance mogu delovati na pojačanje seksualne želje i potencije. Ipak oni mogu biti zabavni, pa pokušajte sa hranom koja deluje seksualno sugestivno, kao što su čokolada i crno vino. Za ostrige se smatra da imaju podsticajno dejstvo, jer sadrže antioksidanse i minerale, kao što je cink koji povećava plodnost.
*  Jedno alkoholno piće može podsticajno da deluje na smanjenje anksioznosti i stresa. Ipak, suviše pića deluje sasvim suprotno, pa imajte to na umu ako želite da poboljšate svoj seksualni život.


Kommentar: 0 Pogledajte komentare | Pošalji komentar

arhiva

Strane: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Prikazano 1-5 od 62 tekstova | Sledeća »

Izdvajamo

Devica Analitičan zemljani znak podnosi brigu kao prirodno stanje. Privlačni i delikatni ljudi vole postojanost i unapred potvrđene stvari, pa često žele da pozavršavaju sve drugo pre nego što se smire u ljubavi. Često kritikuju, pa dobro razmislite da li će vam to prijati kada budete živeli ... DaljeBoje krvi i vina
Dalje