Šminka i nega tela

Vežbe protiv bora - fejsersajz - 3. deo

31. Mart 2011.

Kao što smo obećali, nastavljamo naš serijal vežbi protiv bora sa dve nove vežbe. Prva od njih je za obraze, jagodice i protiv upalosti ispod očiju, a druga je za oblikovanje nosa.

Efekat vežbe: Podiže mišiće lica i oblikuje jagodice, i pomaže da se popuni upalost ispod očiju.

Metoda: Postavite kažiprst na vrh obraza, lagano dodirujući. Podignite sredinu gornje usne, kao da ćete napraviti zvuk gađenja ("Uuuuu"), tj. kao da ste upravo pomirisali nešto gadno. Imaćete osećaj kao da vučete gornju usnu na gore preko zuba. Usne, i gornja i donja, treba da se povlače jedna od druge. Koristite samo mišiće oko usana, ali ne i vilične mišiće. Osetićete kako se vaši obrazi pomeraju ispod prstiju. Ponavljajte zatezanje i opuštanje, držeći u mislima izraz gađenja, 20 puta.

Efekat vežbe broj 2

Nos raste kako sa godinama i to utiče na izgled starosti lica. Ova vežba pomaže da nos zadrži svoj mladalački izgled i čvršći tonus. Dobar tonus nosa može da sakrije nesavršenosti, kao što su jamice ili čvorići.

Metoda: Uhvatite nosni most palcem i kažiprstom, i gurajte prstima ka licu. Kažiprstom druge ruke čvrsto gurajte vrh nosa na gore. Istovremeno mišićima oko nosa gurajte na dole, vukući gornju usnu na dole preko zuba. Držite jednu sekundu, pa opustite usnu. Ponovite 40 puta. Treba da osetite kako vrh nosa gura kažiprst svaki put.

Nastavak sledi.


Kommentar: 0 Pogledajte komentare | Pošalji komentar

arhiva

Strane: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Prikazano 1-5 od 96 tekstova | Sledeća »


Boje krvi i vina
Dalje

Devica Analitičan zemljani znak podnosi brigu kao prirodno stanje. Privlačni i delikatni ljudi vole postojanost i unapred potvrđene stvari, pa često žele da pozavršavaju sve drugo pre nego što se smire u ljubavi. Često kritikuju, pa dobro razmislite da li će vam to prijati kada budete živeli ... Dalje