Šminka i nega tela

Threading – čupanje obrva koncem

30. Maj 2012.


Jao, jao, jao, jao, jao, jao, jao, jao, jao!


Čupanje obrva koncem, ili threading, je jedna od stvari koje sam uradila tri puta u životu: prvi, poslednji i nikad više.


Threading je praksa odstranjivanja neželjenih dlaka primenjivana od davnina na Bliskom i Srednjem istoku, naime u Indiji, Iranu, Egiptu i okolnim zemljama. Tehnika uključuje ekspertsko rukovanje tankim pamučnim upletenim koncem. Konac se brzim pokretima pomera preko površina sa neželjenim dlakama: preko obrva, nausnica i zulufa, izvlačeći dlaku iz korena. Kozmetičarke vične ovoj tehnici tvrde da je metoda znatno preciznija od čupanja obrva pincetom jer konac ide u pravoj liniji i ne ostavlja praznine u liniji dlaka.


Kozmetičarke takođe tvrde da je metoda gotovo bezbolna. E, tu dolazi ono „jao“ s početka priče: nikad nisam iskusila bolniju tehniku čupanja obrva, ili bilo kojih drugih dlaka. A moje obrve su prethodno prošle kroz proces semi-permanentne šminke, tj. plitkog tetoviranja. Rad iglom nije toliko boleo, a na ovim stranicama ćete uskoro pročitati i o toj tehnici. Uz to, neželjeni efekti poput dermatitisa i upale folikula su takođe zabeležene.


Ne znamo da li je tehnika zaživela u našim salonima. Moguće je da iskustvo zavisi od praga bola osobe kojoj se obrve čupaju. Jedno je sigurno: ja neću preporučiti nikome tako nešto. Do sada su najbezbolnije tehnike odstranjivanja dlaka koje sam iskusila bile šećerna depilacija i epilacija pulsirajućim svetlom, popularno nazvana laserska.

Naravno, ako vi smatrate da bi trebalo da probate ovu vrstu čupanja obrva, ništa vas ne može sprečiti. Ali se smatrajte upozorenim.


Kommentar: 2 Pogledajte komentare | Pošalji komentar

arhiva

Strane: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Prikazano 1-5 od 96 tekstova | Sledeća »


Boje krvi i vina
Dalje

Devica Analitičan zemljani znak podnosi brigu kao prirodno stanje. Privlačni i delikatni ljudi vole postojanost i unapred potvrđene stvari, pa često žele da pozavršavaju sve drugo pre nego što se smire u ljubavi. Često kritikuju, pa dobro razmislite da li će vam to prijati kada budete živeli ... Dalje