Svaštara

Noć Muzeja u maju!

24. Mart 2010.

Sedma beogradska „Noć muzeja" će kao i prethodnih godina kao jedinstven kulturni spektakl doslovce će animirati čitavu prestonicu 15. maja 2010 godine, od 18-02h. Kao i do sada, pored muzejskih i galerijskih postavki, performansa po celom gradu, modnih revija i dobre atmosfere, biće održano i više koncerata domaćih i stranih bendova.

Noć muzeja pomažu i brojne gradske službe, među kojima se is če Gradsko saobraćajno preduzeće koje će pose oce prevozi besplatno od lokacije do lokacije sa kartom Noći muzeja.
Noć muzeja je manifestacija nastala 2005. godine, danas je jedan od najpoznatjih kulturnih brendova u Srbiji, najposećeniji događaj u oblasti kulture, i jedina manifestacija koja se na popularan način bavi muzejima i kulturnom baštinom. Do sada je održana šest puta i beleži progresivan razvoj, kako u broju poseta, tako i u broju institucija koje u njoj učestvuju. Prva Noć muzeja, održana u 5 beogradskih muzeja i galerija, uspela je da animira više od 4.000 posetilaca, dok je za samo pet godina taj broj narastao na neverovatnih pola miliona poseta na skoro 160 lokacija u više od 40 gradova širom Srbije.
Mnoge ustanove, koje učestvuju u Noći muzeja, za samo jedno veče beleže više pose laca nego tokom čitave godine, a sugrađani su, osim izložbi pripremljenih za ovu priliku, u mogućnos da se upoznaju i sa stalnim postavkama naših muzeja.
„Noć muzeja“ predstavlja jedinstven kulturni spektakl u više od 120 gradova širom sveta, među kojima je od 2004. godine i Beograd. Od 2006. godine, na poziv Ministarstva kulture Francuske, naša „Noć muzeja“ je zvanično postala članica Evropske Asocijacije Noći muzeja, čiji pokrovitelji su Evropska komisija i UNESCO. U Evropskoj Noći muzeja 2009. godine, učestvovalo je više od 1.900 muzeja iz 42 države.


Kommentar: 0 Pogledajte komentare | Pošalji komentar

arhiva

Strane: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Prikazano 1-5 od 110 tekstova | Sledeća »

Izdvajamo


Boje krvi i vina
Dalje

Devica Analitičan zemljani znak podnosi brigu kao prirodno stanje. Privlačni i delikatni ljudi vole postojanost i unapred potvrđene stvari, pa često žele da pozavršavaju sve drugo pre nego što se smire u ljubavi. Često kritikuju, pa dobro razmislite da li će vam to prijati kada budete živeli ... Dalje