Uređenje

Retro nameštaj u trendu

30. Septembar 2009.

Priredila: Nada Grujić

Rustične komode i ljubičasti detalji, komadi nameštaja koji se ističu dizajnom i kvalitetom materijala naglasiće raskoš prostora, a neizostavni elementi u kreiranju su i dekorativne tkanine u obliku teških zavesa, prekrivača i ukrasnih jastučića

Ukoliko želite da vaš dom ove jeseni izgleda kao da je preslikan iz stranih časopisa, osvežite nameštaj iz vremena vaših baka i kombinujte ga sa postojećim modernim komadima. Na nedavno održanom sajmu nameštaja u Veroni dizajneri su predstavili jesenje trendove u uređenju doma, ističući u prvi plan spoj retro i modernog dizajna.
Drvo za raskoš
U modernom ili nekom drugom stilskom izrazu drvo uvek pokazuje svoju moć i toplinu, pa s razlogom i ove jeseni zauzima centralnu poziciju u uređenju kuće ili stana. Zemljane boje idealno će upotpuniti priču o drvetu, jeseni i toplom domu. Upotrebom kamena ili cigle u oblikovanju zidnih ili podnih površina, uklopićete se u ideju naglašenog prirodnog doživljaja.
Jesen je mnogima asocijacija za raskošno, bogato i plodno. Pažljivo odabrani komadi nameštaja koji se ističu dizajnom, kvalitetom i posebnim materijalima naglasiće i raskoš prostora.
SAVET PLUS: Neizostavni elementi u kreiranju su i dekorativne tkanine u obliku teških zavesa, prekrivača ili obloga sofa, stolica, taburea i ukrasnih jastučića. Kvalitetne tkanine prefinjenih boja sa nitima zlatne ili srebrne daće prostoru notu sofisticiranosti i bogatstva.
Čarobni detalji
Primena toplih i izražajnih boja poput nijansi žute, oker, narandžaste, crvene ili smeđe stvoriće prijatnu atmosferu, pa će se minimalistički nameštaj jasnih geometrijskih oblika i čistih površina odlično uklopiti u izražajni kolorit prostora. Ali, da bi dom odisao jesenjom atmosferom, poigrajte se detaljima.Suvo lišće složeno u vlastito umetničko delo lepo će ukrasiti zidove dnevnog boravka, trpezarije, spavaće ili dečje sobe. Suvi plodovi jeseni mogu da zauzmu istaknutu poziciju na polici, komodi ili stolu. Činija voća u kuhinji ili trpezariji potvrdiće da je jesen zakoračila i u vaše porodično carstvo i pojačati toplu kućnu atmosferu.

Strane: 1 2 3


Kommentar: 1 Pogledajte komentare | Pošalji komentar

arhiva

Strane: 1 2 3 4 5 6 7

Prikazano 1-5 od 33 tekstova | Sledeća »

Izdvajamo


Boje krvi i vina
Dalje

Devica Analitičan zemljani znak podnosi brigu kao prirodno stanje. Privlačni i delikatni ljudi vole postojanost i unapred potvrđene stvari, pa često žele da pozavršavaju sve drugo pre nego što se smire u ljubavi. Često kritikuju, pa dobro razmislite da li će vam to prijati kada budete živeli ... Dalje