Uređenje

Prolećno spremanje

14. Maj 2010.

Ukoliko ovo niste već uradile, već se premate nedeljama ali vam se ne da, evo liste šta vam je sve činiti - s obzirom da nema puno stavni, možda če to prolećno spremanje učiniti malo bezbolnijim.

Istresite se
* sakupite tepihe i krpare, iznesite ih napolje i dobro istucije. ostavite ih da se proluftiraju nekoliko sati na žici za veš ili ogradi/terasi, šta god da vam je zgodnije.
Unesite proleće u kuću
* Kupite nekoliko saksija sa cvećem. Ulepšajte ih tako što ćete ih staviti u lepše saksije, ali ne presađujte ako im nije vreme. Bilo bi najbolje izabrati cveće koje bi uskoro trebalo da cveta.
Zavirite u frižider
* Uradite brzu premetačinu frižidera. Izbacite sve ono poštošeno, nepotrebno, a stavite na dohvat ruke sve ono što bi trebalo uskoro da se nađe u vašoj čorbi inače će postati neupotrebljivo. Štednja je jedna sjajna stvar, pogovoro u ovim vremenima.
Oslobodite se stoljnjaka
* Umesto stoljnjaka stavite podmetače, uz korpu sa voćem ili vazom sa svežim cvećem kao centralnim ukrasom. Podmetači su lakši za čišćenje, a ukoliko vaš sto izgleda uredno, teđe ćete ga pretrpati sitnicama.
Izanđale krpe
* Pobacajte sve izanđale krpe i sunđere i tamenite ih novim, u jarkim bojama. Em je higijensi em će malo da ođivi kuhinju i kupatilo. Osvežite prostor is a nekom od mirisa za kuću/lepim sapunom za pranje sudova.
Očistite uglove
* Kad ste se već dohvatili usisivača i krpe, uradite to kako valja - od plafona do poda, svaki ugao i zavoj. Nemojte ostavljati stvari za sutra, biće vam teže.
Podmladite rernu
* Kada prođe hladno vreme, rerna je jedan od aparata koji počne sve ređe da se koristi. Zato je ovo savršeno vreme da je očistite i pripremite za težak zadatak koji joj predstoji na jesen.
Osvežite prekrivače
* Operite jastučiće i jastuke, ćebad i jorgane, prekrivače, prostirke u kupatilu, zavese za tuširanje. Svi jastuci, osim onih napravljenih od pene, trebalo bi da mogu da se operu u mašini.
Doterajte mikrotalasnu
* Isecite limun na pola, stavite u plastičnu činiju, prelijte vodom da ogrezne, pa prokuvajte na jakoj temperaturi dva-tri minuta. Para će omekšati ostatke hrane po zidovima pa ćete ih lakše skinuti, a u isto vreme ćete dobiti lep miris citrusa.
Dotrajale lufe
* Pobacajte dotrajale lufe i četkice za zube. Četkice bi, i onako, trebalo da promenite svaka tri meseca, a lufu i četke za pranje tela svakih mesec dana. Ne zaboravite da se otarasite i lekova kojima je prošao rok trajanja.
"Miomirisne" kante za đubre
* Operite dobro kantu za đubre toplom vodom i tečnošću za sudove, pa iznesite napolje da se dobro prosuši i provetri. Poprskajte dno sodom bikarbonom da bi uništili i poslednje tragove "miomirisa".


Kommentar: 0 Pogledajte komentare | Pošalji komentar

arhiva

Strane: 1 2 3 4 5 6 7

Prikazano 1-5 od 33 tekstova | Sledeća »

Izdvajamo


Boje krvi i vina
Dalje

Devica Analitičan zemljani znak podnosi brigu kao prirodno stanje. Privlačni i delikatni ljudi vole postojanost i unapred potvrđene stvari, pa često žele da pozavršavaju sve drugo pre nego što se smire u ljubavi. Često kritikuju, pa dobro razmislite da li će vam to prijati kada budete živeli ... Dalje