Uređenje

Damask motiv, super trend u uređenju doma

11. Januar 2011.

Damask motiv, poznat i kao damast, potiče sa tepiha, tapiserija i platna tkanih u Damasku, Sirija.Kod nas je zapravo najpoznatiji kao težak pamučni materijal, uglavnom upotrebljavan za posteljine, mada ima i duge primene.

Uglavnom je kombinacija cvetova, listova i uvijajućih linija, sugerišući bogatstvo i raskoš. U poslednje vreme je jako omiljen u dizajnu nameštaja i uređenju enterijera, posebno u tapetama - čak su se pojavile u filmu Seks i grad 2.

Damask motiv možda nekima izgleda suviše napadno i kičasto. Zato, umesto tapeta na zid možete staviti samo jedan motiv, ili ga ponoviti smao nekoliko puta, a to je moguće upotrebom stencila, ili preslikača.

Mebl štofovi sa ovim motivom, kao i jastučići su odlični ako hoćete da svom nameštaju date novo, moderno i raskošno lice.A ako samo želite da osvežite nameštaj, dva do tri jastučića sa damask motivom su idealan izbor.

Takođe, umesto klasičnog stolnjaka, možete imati samo jednu široku traku sa ovim motivom celom dužinom trpezarijskog stola.


Kommentar: 0 Pogledajte komentare | Pošalji komentar

arhiva

Strane: 1 2 3 4 5 6 7

Prikazano 1-5 od 33 tekstova | Sledeća »

Izdvajamo


Boje krvi i vina
Dalje

Devica Analitičan zemljani znak podnosi brigu kao prirodno stanje. Privlačni i delikatni ljudi vole postojanost i unapred potvrđene stvari, pa često žele da pozavršavaju sve drugo pre nego što se smire u ljubavi. Često kritikuju, pa dobro razmislite da li će vam to prijati kada budete živeli ... Dalje