Ženske priče

Nova istraživanja o dugovečnosti muškaraca

04. Januar 2007.

Jedna od stvari koje mogu da utiču na dužinu života vaše bolje polovine jeste i to kakav stisak ruke ima. Nije šala - istraživanje je objavljeno u Žurnalu američke Medicinske Asocijacije, i pokazuje da je snažan stisak jedan od indikatora da će muškarac sa istim doživeti 80. godinu života.

Studija je sprovođena tokom skoro 40 godina na 6000 muškaraca. Tokom tih godina, muškarci sa jačim gornjim delom tela - u to uključujući mogućnost da imaju jak stisak ruke - pokazuju da oni, sada u 54. godini, imaju više šanse da dožive 80. rođendan nego njihovi vršnjaci sa slabijim torzom i stiskom ruke. Postoje i drugi faktori koji se moraju uzeti u obzir, kažu naučnici.
Među njima su i niži holesterol i niži krvni pritisak, niži nivo šećera u krvi, izbegavanje pušenja i preterane konzumacije alkohola, kao i održavanje zdrave telesne težine. Dva iznenađujuća faktora u istraživanju o dugovečnosti jesu i viši nivo obrazovanja, kao i brak: obrazovaniji i muškarci u srećnom braku žive duže.


Kommentar: 0 Pogledajte komentare | Pošalji komentar

arhiva

Strane: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Prikazano 1-5 od 80 tekstova | Sledeća »

Izdvajamo

Devica Analitičan zemljani znak podnosi brigu kao prirodno stanje. Privlačni i delikatni ljudi vole postojanost i unapred potvrđene stvari, pa često žele da pozavršavaju sve drugo pre nego što se smire u ljubavi. Često kritikuju, pa dobro razmislite da li će vam to prijati kada budete živeli ... DaljeBoje krvi i vina
Dalje