Znakovi

Ovan

21. mart - 20. april

Ovan je prvi astrološki znak i u okviru prirodnog horoskopa predstavlja prvo polje ili prvu astrološku kuću. Prodoran, energičan, impulsivan, egoističan, nepažljiv, infantilan, naivan, vedar, smeo, brz, borben, pozitivan. Po elementu je - vatreni, po kvalitetu - kardinalan, po temperamentu - koleričan, po stilu izrazavanja - ekstravertan, po nacinu delovanja - aktivan, po vrsti - muški znak. On je dominantan i deluje veoma odvažno, izazovno i ambiciozno. Okolina ga doživljava kao žustru osobu, često vrlo napetu.

Ovan je predvodnik i inicijator, drugačija uloga mu ne odgovara. Stremi ka istaknutim, vodećim ulogama. Poseduje ogroman šarm, duhovitost i veselu ili zabavljačku prirodu. Istovremeno mu se pripisuje avanturistički duh, kao i nerazumna odvažnost, a te osobine kod nižih tipova dovode do egoizma i nekontrolisanih potreba za dokazivanjem snage, moći ili uticaja “po svaku cenu".
Ljubav: Ovnovi su veoma poželjna vrsta zbog izgleda, manira i temperamenta. Nažalost kao što sebe šikanira svojim idealima, slično traži i od partnera, pa mnogi ostanu praznih šaka. Mora biti pravi/prava fizički i duhovno. U seksu su agresivni, nisu preterano zainteresovani za duge predigre, vole neuobičajenije poze i mesta. Ljubav ne pokazuju rečima, vec delima.
Ovan se najbolje slaže sa osobama u znaku Lava, Strelca, Vage i Škorpiona. Umereno se slaže sa Vodolijom i Blizancima. Ambivalentno sa Ribama i Bikom. A izuzetno loše sa Rakom, Jarcem i Devicom.
Posao: Ovna najviše privlače izazovi, potreba za dokazivanjem i želja za pobedom. Zanimanja i aktivnosti u kojima obično postiže veliki uspeh su: sport i zanati ili poslovi u kojima se potencira izazov, avantura, energija, sloboda, samostalnost, nezavisnost, rivalstvo ili takmičarski kakakter. Odgovaraju mu česte promene i poslovi koji podrazumevaju putovanja, razmene, kontakte, veze i dinamičan tempo. Poželjno je da kod sebe podstiče strpljenje, umerenost i samokontrolu. Njegovi primarni ciljevi su: poriv za dokazivanjem ili potreba da ostvari predvodničku ulogu, mesto ili istaknutu poziciju. Njegova ključna reč je preduzimljivost ili aktivnost, a osnovna fraza: Ja sam!
Zdravlje: Osetljivi glava, zubi, gornja vilica, lice, mozak, nervni sistem, oči, bubrezi. Potrebno je da izbegava previše mesa i začina. Oprez u saobraćaju i rukovanju oštrim predmetima, alatom ili oružjem.
Simbol: plamen ili vatra
Vladajuća planeta: Mars, suvladar Pluton
Boja: Crvena
Životinja: Ovan
Metal: Gvožđe
Drago kamenje: Dijamant, krvavi kamen i crveno kamenje
Biljke: Rotkvica, rabarbara, čičak
Poznati u sazvežđu Ovna: Kazanova, Lenjin, Čehov, Bah, Van Gog, Ivan Grozni, Emil Zola, Čarli Čaplin, Marlon Brando, Omar Šarif, Voren Biti, Žan Pol Belmondo, Dajana Ros, Erik Klepton, Goran Bregović, Momo Kapor, Verica Rakočević


Kommentar: 1 Pogledajte komentare | Pošalji komentar

arhiva

  • Strelac "Ako se rasni konj predugo drzi na jednom mestu i pogled mu se zamuti". Neprestano se ...
  • Jarac Jarac nije dosadan, on je pouzdan. Veoma mu teško pada da gubi vreme. Ono što najbolje ...
  • Vodolija Originalni, svestrani i humani individualci veruju da zaista mogu pronaći dugu, simbol ...
  • Riba Ribe su indirektan, zagonetan, romantičan, hipersenzitivan i selektivan znak. Iako ...
  • Škorpija Škorpija poseduje jaku volju, dinamična je, skoncentrisana, uporna i ozbiljna. ...

Strane: 1 2 3

Prikazano 1-5 od 11 tekstova | Sledeća »

Izdvajamo


Boje krvi i vina
Dalje

Devica Analitičan zemljani znak podnosi brigu kao prirodno stanje. Privlačni i delikatni ljudi vole postojanost i unapred potvrđene stvari, pa često žele da pozavršavaju sve drugo pre nego što se smire u ljubavi. Često kritikuju, pa dobro razmislite da li će vam to prijati kada budete živeli ... Dalje