Ženske priče

Kako se izboriti sa "energetskim vampirom"?

31. Januar 2010.

Da li ste ikada imali prijateljsku vezu koja se raspala onog momenta kada je vaš lični život pošao na bolje? Mnoga prijateljstva se baziraju na "mi smo u istom sosu"-stavu. Ali šta se desi kada prestanete da kukate i počnete da uzimate život u svoje ruke, a vaša prijateljica nije sprenma da učini isto?


arguing.jpgPostoje više vrsta "energetskih vampira", kako ih dr Orlović naziva. To su osobe koje vam ispijaju svu energiju i ostavljaju vas da se osećate anksiozno, depresivno i loše u vezi sa samom sobom. "Cvileća sestra" je ona koja kuka sve vreme, a ne traži pozitivno rešenje. Ona zapravo i ne želi da promeni bilo šta, samo voli da je sažaljevaju. "Kraljica drame" je majstor u ekstremima: ako joj šef nije nazvao "dobro jutro", odmah razmišlja kako će biti otpuštena; ako je pronašla mladež, to mora biti rak kože. "Ovakve veze su veoma iscrpljujuće", kaže dr Orlović i navodi još nekoliko tipova ovakvih ljudi: "Konstantna pričalica" - ono što ona ima da kaže je uvek najvažnije, "Dežurni pacijent" je ona za koju ste vi konstantno terapeut. Njoj ne bi trebalo da dajete savete, jer ćete samo pojačati njenu želju da bude u centru pažnje.
"Manipulativna" je ona koja uvek pronađe način da vas natera da se osećate krivom zato što stvari nisu pod konac. Može je pokrenuti jedna vaša pogrešna reč. Izbegavajte je jer je u pitanju ogorčena osoba. "Koljačica" je ona koja "odmah hvata za vrat" govoreći osvetoljubive i neretko uvredljive komentare.

Strane: 1 2 3


Kommentar: 0 Pogledajte komentare | Pošalji komentar

arhiva

Strane: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Prikazano 1-5 od 80 tekstova | Sledeća »

Izdvajamo

Devica Analitičan zemljani znak podnosi brigu kao prirodno stanje. Privlačni i delikatni ljudi vole postojanost i unapred potvrđene stvari, pa često žele da pozavršavaju sve drugo pre nego što se smire u ljubavi. Često kritikuju, pa dobro razmislite da li će vam to prijati kada budete živeli ... DaljeBoje krvi i vina
Dalje