Putovanja

Hvarani obožavaju Beograđane

06. Jun 2008.

Jelena Popović (Alo!)/foto:island-hvar.info,travelpod

Stari grad Hvar jedno je od najlepših primorskih mesta na Jadranu, tako bar tvrde svi koji su tamo boravili. Čisto more, miris soli i borove šume nigde se ne oseća toliko snažno i opojno. Ako se ponašate pristojno i ne provocirate s namerom, bićete im omiljeniji gosti, jer su Primorci veliki jugonostalgičari i ne libe se da vam to i daju do znanja.

Najlepše plaže na Hvaru
U samom gradu Hvaru nema plaže za kupanje, ali u njegovoj okolini, kud god da krenete, naići ćete na neku od uvalica, na kojoj možete da budete jedini gost. Obavezno skoknite do Paklenih ostrva. Vožnja brodićem do ovog mesta traje četrdesetak minuta, a cena povratne karte je četiri evra. Jedina šljunkovita plaža, poznatija kao Palmižana, oduševiće vas lepotom. U neposrednoj blizini, za ljubitelje nudizma, prostire se stenovita plaža Jerolim. Ako  želite da sretnete neku poznatu ličnost, posetite fensi kamenu plažu Hula Hula, a ako vas privlači luksuz baldahina, uz najbolji šampanjac i jagode sa šlagom, svratite do plaže ispred hotela "Amfora". Ulaznica i uživanju u haremskom bogatstvu hotela košta 6.500 dinara, ali ako ste atraktivna plavuša iz Srbije, biće dovoljan samo široki osmeh.
Sveži morski specijaliteti na svakom koraku
Kada već dođete na Hvar, potrudite se da što više jedete sveže morske plodove. Najbolji, ali i najskuplji restoran je "Makondo". Ručak za dve osobe uz bokal domaćeg vina košta 50-100 evra. Nešto skromniji, ali po ukusu hrane ništa lošiji jeste i restoran "Marinero". Obavezno naručite njihov čuveni "pladanj" - veliki tanjir pun morskih specijaliteta, čija je cena više nego povoljna - 500 dinara. Ako kažete da ste gosti gazdarice Anđelke (poreklom iz Bosne), dobićete još 10 odsto popusta na celokupan račun.
Noćni provod za svačiji džep
Najglamurozniji noćni klub svetskog ranga je "Carpe diem". Budući da se nalazi u blizini luke, gde su usidrene jahte, dešava se da poznate svetske face na proputovanju Jadranom svrate u taj klub na dobar noćni provod, a potom nastave krstarenje.
Šta obavezno morate da posetite:
* Pijacu kod autobuske stanice
* Staru tvrđavu
* Samostan
* Crvene Stijene
* Sveta Nedelja
* Vrbosku
- Ulaz u klub se ne plaća, ali u njega mogu da uđu samo odabrani. Kao što to obično biva, na ulazu se zadesi neko (u našem slučaju to je bio Rino iz Splita) ko je slab na Beograđane i uz veliki osmeh vrata su vam širom otvorena. Koktel košta devet evra, flaša votke 100, dok su sokovi samo dva i po evra. Za mlade i one sa plićim džepom preporučujem klub "Veneranda", koji je nekada bio samostan. U samom centru kluba nalazi se bazen, u kome je noćno kupanje, uz piće, vrhunski doživljaj. Za sve pivopije tu je kafić "Sidro", na rivi, gde dva litra ukusnog piva u specijalnoj točilici možete popiti za 10 evra - kaže Beograđanka Katarina.
Redakcija Ekstravagance se zahvaljuje Jeleni Popović i listu Alo!

Strane: 1 2


Kommentar: 0 Pogledajte komentare | Pošalji komentar

arhiva

Strane: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Prikazano 1-5 od 72 tekstova | Sledeća »

Izdvajamo


Boje krvi i vina
Dalje

Devica Analitičan zemljani znak podnosi brigu kao prirodno stanje. Privlačni i delikatni ljudi vole postojanost i unapred potvrđene stvari, pa često žele da pozavršavaju sve drugo pre nego što se smire u ljubavi. Često kritikuju, pa dobro razmislite da li će vam to prijati kada budete živeli ... Dalje