Šminka i nega tela

Koliko je vaša koža otporna na sunce

08. Jun 2009.

Prirodna kozmetika

Za vreme ljetnjih meseci izloženi ste suncu, koje može prouzrokovati oštećenja kože. Koliko ste otporni na sunce? Rešite test.

9.Koristite li sredstva za potdsticanje tamnjenja kože?
A Da
B Ne
C Ponekad
 
10.Kad koristite UV I Uzaštitu?
A Kada se setim
B Uvek
C Samo prvih dana sunčanja
 
11. Kakva vam je koža lica
A Bez problema
B Vrlo osetljiva
C Normalna, ali malo hirovita
 
Najviše odgovora A
Otporan tip
Vi ste jedna od onih srećnica koje ne moraju da prolaze mrsku fazu crvenila, opekotina i skrivanja u hladovini. Vaša je koža prirodno tamnija, pa lako dobijete divnu bronzanu put. Vi sebi možete da dopustite kremu sa niskim zaštitnim faktorom, ali nikako ne izlazite na sunce bez zaštite.
Najviše odgovora B
Neotporan tip
Imate svetlu i osetljivu kožu. Pazite na kapilare. Sami znate da svetla koža izgori i nikad ne postigne bronzanu boju. Ne prizivajte bolne uspomene sa prošlogodišnjeg preterivanja u sunčanju. Koristite najviši faktor zaštite i držite se suncobrana.
Najviše odgovora C
Srednje otporan tip
Niste skloni opekotinama, ali pazite se pojave tamnih mrlja. Prilično lako tamnite i retko imate problema sa opekotinama. Ipak vam savetujemo da prvih dana godišnjeg odmora koristite visok faktor zaštite. Nemojte zaboraviti stik za osetljive delove lica, nos, bradu i čelo, kako biste izbegli pojavu ružnih mrlja.

Strane: 1 2


Kommentar: 0 Pogledajte komentare | Pošalji komentar

arhiva

Strane: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Prikazano 1-5 od 96 tekstova | Sledeća »


Boje krvi i vina
Dalje

Devica Analitičan zemljani znak podnosi brigu kao prirodno stanje. Privlačni i delikatni ljudi vole postojanost i unapred potvrđene stvari, pa često žele da pozavršavaju sve drugo pre nego što se smire u ljubavi. Često kritikuju, pa dobro razmislite da li će vam to prijati kada budete živeli ... Dalje