Muzika

DIS-PATCH 29. oktobar - 08. novembar

21. Oktobar 2009.

Dis-patch Festival najavljuje svoje osmo izdanje, koje će pod sloganom "Prepare for offroad epiphanies" biti održano krajem oktobra i početkom novembra, uz brojne specijalne programe na čak osam lokacija širom Beograda, uključujući Kolarac, bioskop Balkan, KC Rex, KC Grad, CZKD i Progres galeriju. Pored učešća 30 autora i izvođača iz Finske, Nemačke, Velike Britanije, Švajcarske, Norveške, Argentine, Sjedinjenih Država, Irske i Srbije, ove godine očekuje se i značajno prisustvo publike iz regiona i Evrope.

Pored pomenutih muzičkih programa, Dis-patch će predstaviti i nekoliko dokumentarnih filmova, izbor animacije koji priprema berlinski Pictoplasma kolektiv, novu izložbu dizajnera Nebojše Cvetkovića i uopšte do sada najznačajnije prisustvo domaćih autora.

Idealno zagrevanje za festival biće promo-žurka 16.10. koja se realizuje u saradnji sa pariskim kolektivom DokiDoki, ili Kid's-patch Festival nove dečije kreativnosti 10. i 11. oktobra u Dečijem kultunom centru. Od sredine septembra, na novom sajtu festivala biće ponuđeni specijalni paketi (ulaznice+hostelski smeštaj) za publiku koja dolazi izvan Srbije, kao i opcija rezervacije ulaznica. 
Pored specijalnog programa Vladislava Delaya na ovogodišnjem festivalu, Dis-patch najavljuje koncert još  jednog finskog projekta. U nedelju 8. novembra u KC Rex, Dis-patch će predstaviti željno iščekivani debi grupe Pan Sonic u Beogradu, kao najbolji završetak intenzivnog dvonedeljnog programa. Ilpo Vaisanen i Mika Vainio će obajviti svoj novi album do kraja godine, dok njihovu impresivnu putanju dugu već 20 godina i nije potrebno posebno predstavljati. Brojni albumi za Mute (Blast First) Records i još veći broj solo projekata i saradnji sa umetnicima kao što su Alan Vega, Keiji Haino, Fennesz, Christian Zanesi, John Duncan i mnogi drugi ukazuju na to da se radi o jednom od pionirskih i kultnih projekata elektronske scene. 
Tokom boravka u Beogradu, Mika Vainio će takođe imati još dva zanimljiva nastupa: solo nastup 6. novembra u sklopu predstavljanja izdavačke kuće Raster-Noton (uz nastup Byetone), i kao član Vladislav Delay Quarteta, dan kasnije na Kolarcu. VD4 takođe će snimati svoj debi album u Studiju 13 Radio Beograda, čime Dis-patch u saradnji sa Chinchom i 3. programom Radio Beograda daje svoj doprinos radu ovog novog grupnog projekta u kojem učestvuju i Lucio Capece i Derek Shirley. 
Portal Resident Advisor je, u susret Dis-patch festivalu, objavio odličan informativni tekst o beogradskoj klupskoj kulturi u okviru serijala "Clubbing in", koje predstavlja različite svetske metropole i njihov noćni život. Ceo tekst možete pročitati na ovoj adresi: http://www.residentadvisor.net/feature.aspx?1101

Strane: 1 2


Kommentar: 0 Pogledajte komentare | Pošalji komentar

arhiva

Strane: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Prikazano 1-5 od 322 tekstova | Sledeća »

Izdvajamo


Boje krvi i vina
Dalje

Devica Analitičan zemljani znak podnosi brigu kao prirodno stanje. Privlačni i delikatni ljudi vole postojanost i unapred potvrđene stvari, pa često žele da pozavršavaju sve drugo pre nego što se smire u ljubavi. Često kritikuju, pa dobro razmislite da li će vam to prijati kada budete živeli ... Dalje