Muzika

Thievery Corporation u Expo centru

19. April 2010.

Kultni sastav savremene svetske muzike Thievery Corporation održaće koncert 31. maja u beogradskom Expo centru. Avalon produkcija mesec dana posle koncerta grupe Faithless (24. april) dovodi i fenomenalni američki bend koji predvode Eric Hilton i Rob Garza, a u Srbiju dolaze u punom koncertnom sastavu koji broji blizu 20 muzičara.

Zvučni inženjering, programiranje, ritmičke i harmonijske deonice uživo iznose producenti benda i vodeći autorski dvojac Eric Hilton i Rob Garza.
Ipak, ono što čini možda i najveću atrakciju na Thievery Corporation turnejama jesu brojni vokali koji pevaju neke od najvećih himni ovog jedinstvenog sastava. Među njima svakako se izdvajaju orijentalna diva Sista Pat koja obično peva veliki hit „Lebanese Blonde“, Amerikanka iz Pariza LouLou iznosi kultnu pesmu „Shadows of Ourselves“, vokal brazilske pevačice Karine Zeviani krasi sjajnu numeru „Exilo“, dok Argentinka Natalia Clavier predstavlja pravo otkriće benda obično sa nekoliko različitih pesama. Muški vokali su jednako brojni a među njima fanovi svakako prepoznaju pevače kao što su Verny Varela, Roots, Zeebo, Sleepy Wonder, ali i Seu Jorge koji povremeno nastupa sa bendom kada nije na svojoj solo turneji.
Jedna od najznačajnijih karakteristika benda svakako je i scenska produkcija koja uvek podrazuma izraženo vizuelno iskustvo o kojem se brine poseban deo ovog vanserijskog umetničkog kolektiva. Projekcije udaljenih delova sveta koje prate muzičke nizove, uz maskirane revolucionare Zapatističke vojske do delova iz odlične videografije koja prati Thievery Corporation od samih početaka.
Thievery Corporation u aprilu kreću na svoju prolećnu turneju na kojoj će nastupiti u svega deset zemalja među kojima je i Srbija gde su poslednji put 2005. godine zajedno sa Faithless oduševili oko 12.000 fanova na Sajmu. Posle evropskog dela turneje, Thievery se vraćaju u  Ameriku gde će nastupti na nekim od najznačajnijih festivala među kojima su Bonaroo i Camp Bisco.

 

Strane: 1 2


Kommentar: 0 Pogledajte komentare | Pošalji komentar

arhiva

Strane: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Prikazano 1-5 od 322 tekstova | Sledeća »

Izdvajamo


Boje krvi i vina
Dalje

Devica Analitičan zemljani znak podnosi brigu kao prirodno stanje. Privlačni i delikatni ljudi vole postojanost i unapred potvrđene stvari, pa često žele da pozavršavaju sve drugo pre nego što se smire u ljubavi. Često kritikuju, pa dobro razmislite da li će vam to prijati kada budete živeli ... Dalje