Zanimljivosti

Srcu za ljubav

10. Maj 2010.

Srce je sedište osećanja, podjednako i gneva i ljubavi. Bečki psiholog Julija Umek savetuje da treba voditi računa o svom srcu, jer su bol srca, oporavak, rad srca, ritam i glas srca veoma važni faktori.

Osećanja kao što su mržnja, bes, srdžba nisu moguća bez promene funkcije srca. Izbegavajte takva osećanja što je moguće češće. Omekšajte Vaše srce, jer meko srce ostaje duže zdravo. Tuga ima takođe uticaj na rad srca. Zbog toga je važno da tugu ne nosite sami, da srce ne bi „prepuklo“.
Srce možete da opustite uz pomoć mentalnog treninga, kretanjem u prirodi i uz laganu muziku. Srce i duša imaju duboku potrebu za ritmikom. Uvedite što više ritmova u Vaš život, srce voli redovnost koja i duši prija. Rituali koji se ritmično ponavljaju daju sigurnost, to smiruje srce i dušu.
Učite od dece. Dečja srca imaju srdačan smeh što jača imuni sistem i pomaže kod oslobađanja od stresa. Srdačnost nas čini zdravim. Vodite unutrašnje monologe, ophodite se blago prema sebi, nagradite se za obavljen posao i slušajte glas Vašeg srca, jer se „samo srcem dobro vidi“.


Kommentar: 0 Pogledajte komentare | Pošalji komentar

arhiva

Strane: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Prikazano 1-5 od 111 tekstova | Sledeća »

Izdvajamo


Boje krvi i vina
Dalje

Devica Analitičan zemljani znak podnosi brigu kao prirodno stanje. Privlačni i delikatni ljudi vole postojanost i unapred potvrđene stvari, pa često žele da pozavršavaju sve drugo pre nego što se smire u ljubavi. Često kritikuju, pa dobro razmislite da li će vam to prijati kada budete živeli ... Dalje