Ljubav

Prijateljstvo posle raskida

24. Jun 2010.

Izvor: Askmen

Sa svojim bivšim partnerom delili ste neke sjajne momente, zajedno se smejali i plakali. Ali jednom dođe momenat kada čujete "Možemo da budemo prijatelji!". Da li zaista možemo da ostanemo prijatelji sa bivšim?

Uvek će neko biti ogorčen
Ostavljena osoba će, bez obzira na to koliko joj srce bilo veliko, osećati ogorčenje zbog raskida. I neretko će, svesno ili nesvesno, omalovažavati i maltretirati vašeg novog partnera. Ukoliko vam se učini da vam neko sabotira nove veze, može biti da je to istina.

Ljubomora
A gde je ogorčenje tu je i ljubomora. Uostalom, teško je biti srećan zbog svog bivšeg koji je upravo naleteo na ljubav svog života. U ljudskoj je prirodi da vam nije po volji kada vaš bivši pronađe nekog do kog mu je stalo čak i ako su vaša osećanja izbledela.
Neretko se desi trka ko će od prvi pronaći partnera koju često započne ostavljena strana da bi se dokazala kako nije promašaj. Čak i osobe koje su ostavile ne mogu da se lako pomire sa činjenicom da je neko zauzeo njihovo mesto.
Strast nije nestala
Strast i seksualna privlačnost nisu nestali između vas dvoje činjenica je koja predviđa katastrofu. Svaki put kada se prijateljski sastanete sa bivšim, postoji mogućnost da završite zajedno u krevetu na još oproštajnom "samo još ovaj put" seksu. A to vam ne pomaže da prebolite i krenete dalje.
Znači...
Ogorčenost, ljubomora i ljudska narav ne dozvoljavaju nam da ostanemo prijatelji sa nekim koga smo voleli do juče. Izuzetak su oni koji su bili najbolji prijatelji pre veze, razišli se bez buke i sporazumno, nemaju problem da viđaju nove ljude, od početka su brutalno iskreni...Ali koliko je takvih? Bolje prekinuti dok još gotivite jedno drugo umesto da čekate dok ne budete mogli jedno drugo da gledate da bi se konačno odvažili da kažete "zbogom".

Strane: 1 2


Kommentar: 0 Pogledajte komentare | Pošalji komentar

arhiva

Strane: 1 2 3 4 5

Prikazano 1-5 od 24 tekstova | Sledeća »

Izdvajamo

Devica Analitičan zemljani znak podnosi brigu kao prirodno stanje. Privlačni i delikatni ljudi vole postojanost i unapred potvrđene stvari, pa često žele da pozavršavaju sve drugo pre nego što se smire u ljubavi. Često kritikuju, pa dobro razmislite da li će vam to prijati kada budete živeli ... DaljeBoje krvi i vina
Dalje